Songfestival-inzending van Nederland is eerste Nederlandse lied in 12 jaar

Songfestival-inzending van Nederland is eerste Nederlandse lied in 12 jaar

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar is de eerste Nederlandstalige inzending in 12 jaar.

De Diepte (the depth) is een ‘eerbetoon aan het verdriet en de herinneringen die je met je meedraagt’, vertelde co-schrijver en performer S10 op de Eurovisiewebsite.

‘Iedereen maakt in zijn leven moeilijke tijden door. Dat hebben we allemaal gemeen en ik hoop dat je je minder alleen zult voelen als je naar het nummer luistert’, zei ze.

De 21-jarige, die begon op te treden toen ze 16 was, staat bekend om haar uiterst persoonlijke liedjes, vaak over haar eigen ervaringen met depressies.

S10, echte naam Stien den Hollander, is vooral bekend van haar hit Adem je in (adem je in) en werd door de Eurovisiewebsite omschreven als een ‘alt popprinses’.

Nederland won de 2019-editie van het festival, maar vorig jaar werd Jeangu Macrooy een teleurstellende 23e met zijn nummer Birth of a New Age.

Nederland zal door de halve finales moeten om zich te plaatsen voor het hoofdevenement, dat op 14 mei in Turijn wordt gehouden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment