Snelheidslimiet ‘moet worden verlaagd naar 15 km/u in verkeersluwe straten’

Snelheidslimiet ‘moet worden verlaagd naar 15 km/u in verkeersluwe straten’

Een verkeersluwe straat (woonerf). Foto: Depositphotos

Snelheidslimieten in sommige woonstraten moeten worden teruggebracht tot 15 km/u om het risico voor voetgangers te verminderen, aldus verkeersveiligheidsexperts.

Verkeersonderzoeksbureau SWOV zei: de limieten moeten gelden in smalle woonstraten zonder trottoirs, bekend als woonwijken, waar kinderen over de breedte van de weg mogen spelen.

SWOV-directeur Peter van der Knaap zei dat de verhuizing tientallen levens per jaar zou redden in straten waar de huidige limiet 30 km/u is. Hij voegde eraan toe dat het nodig was in een tijd waarin de regering een miljoen nieuwe huizen per jaar wil bouwen, voornamelijk in stedelijke gebieden.

De oproep werd gesteund door de bewustwordingsgroep Veilig Verkeer Nederland en verkeersinstituut CROW.

Van der Knaap zei dat een deel van het probleem was dat er geen gegevens waren over waar woonwijken was gebouwd. ‘Maar het feit dat er straten zijn die zo zijn ontworpen, is ons cue om te zeggen: bouw in deze buurten wegen die vanaf het begin veilig zijn.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment