Smalle meerderheid terug 2G coronavirus passysteem: NOS-enquête

Smalle meerderheid terug 2G coronavirus passysteem: NOS-enquête

Een kleine minderheid van de Nederlandse bevolking zou voorstander zijn van de invoering van een zogenaamd 2G-systeem, waarbij alleen mensen die volledig zijn ingeënt of onlangs hersteld van het coronavirus een coronaviruspas kunnen krijgen, meldt de NOS dinsdag.

Het onderzoek, uitgevoerd door I&O en met een representatieve steekproef van 2207 mensen, toonde aan dat terwijl 55% de verhuizing steunt, 31% er volledig tegen is. parlementsleden zijn debatteren over de mogelijke introductie van het 2G-systeem op dinsdagmiddag.

Ook is aan de respondenten gevraagd of ze het eens zijn met de stelling dat bedrijven niet-gevaccineerde mensen mogen verbieden naar kantoor te gaan. Minder dan de helft – 47% – steunde die stelling.

Jongeren, mensen die minderjarige christelijke partijen steunen en het extreemrechtse Forum voor Democratie zullen het minst geneigd zijn om 2G te steunen, maar 60% van de PVV-stemmers zei dat ze de stap zouden steunen, meldde de NOS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment