Slachtoffers verkrachting wachten twee jaar op zaken die voor de rechter komen: NRC

Slachtoffers verkrachting wachten twee jaar op zaken die voor de rechter komen: NRC

Slachtoffers van verkrachting en aanranding wachten gemiddeld twee jaar voordat hun zaak volledig is behandeld door het rechtssysteem, de NRC gemeld op vrijdag.

In 2021 werden 2.168 verkrachtingen en 2.144 aanrandingen gemeld bij de politie, maar datzelfde jaar werden slechts 195 mannen veroordeeld voor verkrachting en 234 voor aanranding, aldus de krant. De krant baseert haar claim op informatie van politie en openbaar ministerie.

De krant onderzoekt momenteel wat gebeurt er met gevallen van zedenmisdrijven? in de nasleep van het The Voice-schandaal.

Niet alleen duurt de afhandeling van zaken jaren, maar slachtoffers worden door de politie niet goed op de hoogte gehouden van de voortgang, aldus de krant.

Zowel de politie als het openbaar ministerie hebben een tekort aan gespecialiseerd personeel om aan seksuele misdrijven te werken, maar advocaten zeggen ook dat de onderzoeken slordig zijn en dat ambtenaren te lang wachten met het verzamelen van bewijsmateriaal.

Veel slachtoffers vertelden de krant ook dat ze nooit aangifte zouden hebben gedaan bij de politie als ze hadden geweten dat het zo lang zou duren om voor de rechter te komen.

Het aantal zedenmisdrijven dat bij de politie wordt gemeld, is sinds de The . met meer dan 25% gestegen Voice of Holland seksschandaal kapot gegaan, zei het AD vorige maand.

In totaal ontving de politie in de eerste drie maanden van dit jaar 4.000 meldingen, 1.100 meer dan in dezelfde periode in 2021. Het gaat onder meer om verkrachting, aanranding, incest, misbruik van minderjarigen en grooming, aldus het AD.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment