Skivakanties op gladde helling terwijl Oostenrijk te kampen heeft met nieuwe golf van infecties

Skivakanties op gladde helling terwijl Oostenrijk te kampen heeft met nieuwe golf van infecties

Nederlandse reisbureaus worden overspoeld met telefoontjes van wintertoeristen nadat Oostenrijk de coronavirusregels heeft aangescherpt.

Vanaf deze week zijn niet-gevaccineerde mensen verbannen uit bars, restaurants en overdekte locaties nadat het Alpenland een 2G-systeem had geïntroduceerd, wat betekent dat negatieve coronavirus-tests niet langer geldig zijn voor toegang.

En vanaf 6 december zijn vaccinpaspoorten nog maar 270 dagen geldig, oftewel negen maanden, in plaats van de huidige 360, waardoor veel Nederlandse toeristen zich afvragen of hun schoolvakantie in februari door kan gaan.

En vanaf 3 januari accepteert het land alleen nog maar vaccinpassen van mensen die twee doses hebben gehad of hersteld zijn van een infectie, waardoor ongeveer 850.000 mensen in Nederland zijn getroffen die het enkelvoudige Janssen-vaccin hadden gekregen. In juni en juli kozen veel jongeren voor Janssen om op zomervakantie te gaan.

Oostenrijk probeert de wintersportindustrie, die goed is voor ongeveer 6,5% van het BBP, te redden te midden van een toename van infecties. Maandag werden meer dan 8.000 positieve tests geregistreerd, een record voor het land met 8,9 miljoen inwoners.

Oostenrijk heeft ook een van de laagste vaccinatiepercentages in Europa, met 63% van de gehele bevolking volledig gevaccineerd, vergeleken met 69% in Nederland.

Reisbureau TUI zegt de afgelopen dagen een groot aantal telefoontjes te hebben gekregen van mensen die wintervakanties in Oostenrijk hebben geboekt. ‘We kunnen op dit moment nog niet al hun vragen beantwoorden’ vertelde een woordvoerder aan de NOS.

Zowel TUI als Sunweb zeiden tot nu toe weinig annuleringen te hebben gehad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment