Sinterklaasfeesten zijn ‘back to normal’, blijkt uit onderzoek

Sinterklaasfeesten zijn ‘back to normal’, blijkt uit onderzoek

Bijna de helft van de Nederlanders is van plan om dit jaar Sinterklaas op een of andere manier te vieren, zo blijkt uit een onderzoek onder zo’n 1.000 mensen.

Vorig jaar zei slechts 35% dat ze de traditionele uitwisseling van cadeautjes, gedichten en ingenieus zouden vieren verrassingen, maar dit jaar zijn de zaken ‘terug naar normaal’, vertelde Arjan Kuiper van Lootjestrekken.nl, die opdracht gaf tot het onderzoek. RTL Nieuws.

Maar hoewel het lijkt alsof het coronavirus op de achtergrond raakt, heeft het nog steeds invloed op de manier waarop mensen de festiviteiten organiseren, zo blijkt uit het onderzoek.

Ongeveer 4% zei dat ze nog steeds Sinterklaas en Kerstmis online zouden vieren, terwijl 35%, vergeleken met 43% in 2019, zei dat ze familieleden zouden uitnodigen.

Ongeveer 10% van de mensen die zeiden dat ze geen Sinterklaas of Kerstmis zouden vieren, zei dat het coronavirus de reden was.

‘Mensen willen borrelen’, zegt Kuiper. ‘Het feit dat de regering toegeeflijk wil zijn en meer dan vier mensen wil laten komen voor de vieringen van de seizoenen, is daar een erkenning van’, zei hij.

Een ander onderzoek, door actualiteitenprogramma Een vandaag, toonde aan dat vier op de tien mensen niet-gevaccineerde familieleden niet zouden uitsluiten van de vieringen, maar dat de meesten hen zouden vragen om vooraf een test te doen.

Cadeaus zijn dit jaar duurder ‘misschien omdat ze zoveel binnen zitten’, zegt Kuiper. Mensen geven gemiddeld €133 uit aan Sinterklaascadeaus, vergeleken met €115 vorig jaar, zo blijkt uit het onderzoek.

Tien dingen die je moet weten om Sinterklaas te vieren

De meeste respondenten waren optimistisch over het op tijd ontvangen van online goederen, maar Kuiper drong er bij mensen op aan om rekening te houden met vertragingen en ruim op tijd te bestellen.

‘Je wilt niet dat alles tussen Black Friday en 5 december wordt bezorgd. Het is niet alleen de gebruikelijke drukke tijd voor leveringen, transportproblemen kunnen ook betekenen dat niet alles op voorraad is’, zegt hij.

De drie weken durende festiviteiten begonnen op zaterdag en duren tot 5 december.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment