Sinterklaas, Carnaval en partijcongres getroffen door coronavirusgolf

Sinterklaas, Carnaval en partijcongres getroffen door coronavirusgolf

Utrecht heeft de Sinterklaasaankomst dit weekend afgelast vanwege zorgen over de huidige golf van besmettingen met het coronavirus.

De organisatoren zeiden het besluit dinsdag te hebben genomen omdat ze de veiligheid van de toeschouwers niet konden garanderen, terwijl de gemeenteraad zei niet op zo’n korte termijn een alternatief te kunnen regelen.

‘De 20 mensen die zich het hele jaar hebben ingezet om dit evenement te coördineren, hebben gisteravond een paar tranen gelaten’, bestuurslid Bert Buizert vertelde RTV Utrecht.

‘We hebben overwogen om een ​​heel korte parade te houden, maar uiteindelijk was de vraag of we de verantwoordelijkheid wilden en kunnen nemen om een ​​grote menigte bij elkaar te brengen.’

Andere steden, waaronder Naarden, Veenendaal en Roermond, hebben hun sinterklaasoptochten geschrapt vanwege de situatie met het coronavirus, terwijl in Amersfoort de traditionele welkomstceremonie in de Eemhaven is vervangen door een optocht met open dak.

D66 heeft dit weekend haar partijcongres in Den Bosch, waar naar verwachting 3000 afgevaardigden aanwezig waren, afgelast.

Partijleider Sigrid Kaag zei op Twitter dat het ‘extreem triest’ was dat de eerste fysieke bijeenkomst sinds twee jaar niet door kon gaan. ‘Maar de huidige situatie met het coronavirus heeft ons tot dit besluit gebracht. Veiligheid voorop voor nu!’

Carnaval in Brabant

Den Bosch, samen met de andere grote Brabantse steden Eindhoven, Tilburg en Breda, gaan echter door met hun carnavalslanceringsevenementen op donderdag.

De vier steden hebben een ticketingsysteem ingevoerd en verplichten bezoekers om QR-codes te tonen bij binnenkomst. ‘Van alle mogelijkheden is dit de veiligste manier’, zegt een woordvoerder van de gemeente Den Bosch tegen de NOS.

Boxmeer annuleerde het evenement vanwege de vrees dat feestvierders uit Limburg, waar Carnaval is afgezwakt, zouden toenemen.

In Noord- en Midden-Limburg zijn grootschalige evenementen tot 15 november verboden, evenals feesten op stadspleinen en festivaltenten, maar kleinere feesten kunnen doorgaan zolang er mensen zitten. Sinterklaas- en Sint-Maartenoptochten zijn nog steeds toegestaan.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment