Shell overweegt verplichte vaccinatie volgens gelekte memo

Shell overweegt verplichte vaccinatie volgens gelekte memo

Shell’s hoofdkantoor in Den Haag. Foto: Shell.com

Een gelekte memo van de Brits-Nederlandse oliegigant Shell gezien door de Financiële tijden suggereert dat het bedrijf verplichte vaccinaties voor personeel kan invoeren, te beginnen met offshore-werknemers.

Werknemers in andere delen van het bedrijf kunnen ‘op termijn’ verplicht worden gevaccineerd, aldus de memo.

‘Voor medewerkers die weigeren te voldoen aan een vaccinmandaat, zouden we alle redelijke inspanningen doen om beëindiging van hun dienstverband te voorkomen, maar we zullen geen andere keuze hebben dan dit te doen’, citeerde de krant het document als zeggend.

Shell heeft zo’n 8.000 mensen in dienst in Nederland waar verplichte vaccinatie niet wordt geaccepteerd. Vakbonden en werkgevers zei onlangs de hoge vaccinatiegraad in Nederland zou een dergelijke verplaatsing niet noodzakelijk maken.

Shell heeft tot nu toe geweigerd commentaar te geven.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment