Shell is van plan om 100% Brits te worden en haar hoofdkantoor naar het VK te verplaatsen

Shell is van plan om 100% Brits te worden en haar hoofdkantoor naar het VK te verplaatsen

Shell is van plan een volledig Brits bedrijf te worden en zal zijn hoofdkantoor van Den Haag naar Groot-Brittannië verplaatsen, zei de olie- en gasgigant in een persbericht op maandag.

Shell zegt door de structuur te vereenvoudigen sneller en flexibeler te kunnen reageren. ‘De vereenvoudiging is bedoeld om het concurrentievermogen van Shell te versterken en zowel de distributie van aandeelhouders als de uitvoering van haar strategie om een ​​emissievrij bedrijf te worden, te versnellen’, aldus het bedrijf.

Shell is opgericht in het VK met Nederlandse fiscale woonplaats en een dubbele aandelenstructuur sinds 2005, maar de oorsprong als een dubbele vennootschap dateert uit 1907 toen Koninklijke Olie fuseerde met Shell Transport and Trading.

Het bedrijf zei ‘trots te zijn op zijn Engels-Nederlandse afkomst en zal het een belangrijke werkgever blijven met een grote aanwezigheid in Nederland’.

Het plan wordt op 10 december aan aandeelhouders voorgelegd tijdens een vergadering in Rotterdam.

Unilever

Shell is niet het eerste Engels-Nederlandse bedrijf dat een dergelijke stap zet.

Afgelopen september stemden de aandeelhouders van Unilever met 99% voor plannen om het hoofdkantoor van het bedrijf naar Londen te verhuizen en een volledig Brits bedrijf te worden.

Het bedrijf was oorspronkelijk van plan om zijn hoofdkantooractiviteiten in Rotterdam te consolideren, maar veranderde van koers onder druk van verschillende grote investeerders in het VK.

Een woordvoerder van minister van Economische Zaken Stef Blok zei tegen het Financieele Dagblad dat de regering het plan van Shell ‘zeer betreurt’ en ‘onaangenaam verrast’ is door het nieuws.

Werk je bij Shell en wil je meedenken over de verhuizing? Neem dan contact op met editor@dutchnews.nl.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment