Senatoren dringen er bij de regering op aan om na te denken over pensioenen, jeugdzorg

Senatoren dringen er bij de regering op aan om na te denken over pensioenen, jeugdzorg

Gepensioneerden op een bankje

De Eerste Kamer van het parlement, of de senaat, heeft er bij de nieuwe regering op aangedrongen om enkele aspecten van het regeerakkoord wijzigen – in het bijzonder het besluit om de AOW niet langer te koppelen aan wijzigingen in het minimumloon.

De nieuwe regering is van plan om te stoppen met het verhogen van de twee betalingen met hetzelfde percentage, omdat ze heeft toegezegd om verhoging van het minimumloon met 7,5% in de komende jaren.

Het verhogen van de AOW met hetzelfde bedrag zou tot 2,9 miljard euro per jaar kosten, zei premier Mark Rutte tijdens het debat tegen de senatoren.

De senatoren willen ook dat de regering de plannen laat vallen om te bezuinigen op de sociale voorzieningen voor jongeren en om hun vergoedingen voor studenten die geen studiefinanciering hadden, te verbeteren.

Het nieuwe kabinet, bestaande uit de VVD, D66, CDA en ChristenUnie, heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer en zal steun van oppositiepartijen nodig hebben om controversiële wetgeving door het parlement te krijgen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment