Senaat gooit roet in het eten van de gigantische datacenterplannen van Facebook

Senaat gooit roet in het eten van de gigantische datacenterplannen van Facebook

Senatoren hebben een plan van Facebook’s moederbedrijf Meta geblokkeerd om een ​​gigantisch datacenter te bouwen op landbouwgrond bij Zeewolde.

het bovenhuis heeft een motie aangenomen van de dierenrechtenpartij PvdD die zei dat de verkoop van grond van de Nederlandse staat moet worden opgeschort totdat de nieuwe regering een gedetailleerde strategie voor datacenters heeft opgesteld.

Bijna de helft van het 165 hectare grote terrein in de provincie Flevoland is in eigendom van de staat. Bezwaren tegen het plan richtten zich op de schaal van het project, het feit dat het op landbouwgrond wordt gebouwd en de enorme hoeveelheid energie die het gebouw zal verbruiken.

Gemeenteraad Zeewolde steunde vorige week een beweging om de lokale bestemmingsplannen te wijzigen zodat de bouw van het datacenter kan doorgaan. De lokale fractie van GroenLinks stemde met Labour voor het plan, tot woede van landelijke partijleider Jesse Klaver, die het optreden van de raadsleden ‘buitengewoon dom’ noemde.

Tegen de stedenbouwkundige beslissing kan nog beroep worden aangetekend tot aan de Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank van het land.

In het regeerakkoord op hoofdlijnen dat vorige week door het nieuwe team van Mark Rutte is gemaakt, staan ​​plannen om besluiten over datacenters onder controle van de rijksoverheid te brengen in plaats van de lokale autoriteiten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment