Schutter in verzorgingstehuis mailde tv-show voor moord

Schutter in verzorgingstehuis mailde tv-show voor moord

De man die werd gearresteerd na de schietpartij van vrijdag in een dagcentrum voor volwassenen en kinderen met psychiatrische problemen had kort voordat hij twee mensen doodschoot een e-mail gestuurd naar een televisieprogramma.

De man, de 38-jarige John S, zei niet wat hij ging doen, maar gaf wel toe eerder in de week een schoenmaker in Vlissingen te hebben vermoord, RTL Boulevaard zei. Hij stuurde ook foto’s van zijn eerste slachtoffer en gaf details die alleen de moordenaar zou hebben geweten.

S zei dat hij zijn slachtoffer uit Vlissingen had ontmoet in een chatroom voor homoseksuele mannen en dat hij hem had vermoord om zijn wapen te testen. Hij zei ook dat hij zijn arts en plaatselijke functionarissen van de geestelijke gezondheidszorg had verteld over zijn obsessie met wapens en dat hij er pas een paar weken geleden een had durven bemachtigen.

Daarnaast vertelde hij aan het programma dat het al jaren ‘oorlog in zijn hoofd’ was en dat hij vijf keer had geprobeerd zelfmoord te plegen. Een van die pogingen was ‘gerelateerd aan de zorgboerderij’, zei hij. De politie bevestigde vrijdag dat hij daar patiënt was.

Bij de aanslag, die vrijdag kort voor 11.00 uur plaatsvond, kwamen een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje om het leven en raakten een 20-jarige vrouw en een 12-jarige jongen ernstig gewond.

De twee mensen die de schietpartij hebben overleefd, liggen ernstig ziek in het ziekenhuis.

‘Alblasserdam is in shock’, zegt burgemeester Jaap Paans tegen een… persconferentie op vrijdag. ‘Veel mensen waren getuige van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Ik heb familieleden, cliënten, vrijwilligers en medewerkers gesproken en zij hebben gesproken over de angst en het verdriet dat zij hebben ervaren.’

De zorgboederijof zorgboerderij, is een concept waarmee mensen met problemen of beperkingen als ergotherapie met dieren of op het land kunnen werken.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment