Scholen volgende week maandag open, maar hoger onderwijs blijft dicht

Scholen volgende week maandag open, maar hoger onderwijs blijft dicht

Basis- en middelbare scholen gaan volgende week maandag weer open zoals gepland, maar vakscholen, hogescholen en universiteiten blijven dicht, zo maakte het kabinet maandagmiddag bekend. Vanaf volgende week gaan ook de naschoolse clubs weer open.

Het besluit is genomen op basis van aanbevelingen van het Outbreak Management Team van de regering, dat zei dat heropening van scholen verantwoordelijk zou zijn, zei minister van Onderwijs Arie Slob tijdens een korte persconferentie.

Scholen zullen maatregelen moeten nemen om de veiligheid van leerlingen te waarborgen, waaronder tweemaal per week coronavirustests en maskers buiten het klaslokaal, zei Slob.

De scholen gingen vorige maand in de kerstvakantie een week eerder dicht dan gepland, omdat vooral basisschoolkinderen het virus verspreidden.

‘Het OMT zegt dat de besmettingen onder de jongsten zijn afgenomen’, zegt Slob. Maar het percentage is nog steeds het hoogst voor twintigers en tieners, vandaar de beslissing om het hoger onderwijs niet te heropenen.

Op 14 januari wordt de situatie opnieuw bekeken.

Sport

De vertrekkende minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat de beslissing moeilijk was en dat er risico’s aan verbonden zijn, maar tegelijkertijd erkennen de ministers hoe belangrijk school is voor kinderen.

Ook jongeren onder de 18 kunnen tot 20.00 uur buiten sporten, in plaats van 17.00 uur zoals nu, aldus De Jonge.

De vorige maand ingevoerde lockdownmaatregelen hebben geleid tot de huidige situatie met een dalende trend in nieuwe gevallen, aldus De Jonge. Hij gaf echter toe dat het aantal infecties de afgelopen vier dagen is toegenomen. ‘We maken ons wel zorgen over de komende weken’, zegt de minister.

In de 24 uur tot maandagochtend zijn in totaal 14.623 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM.

De aankondiging van maandag is waarschijnlijk de laatste door De Jonge als minister van Volksgezondheid, aangezien hij in de volgende regering naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat als hoofd huisvesting.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment