Scholen annuleren reizen naar het buitenland te midden van QR-verwarring: Telegraaf

Scholen annuleren reizen naar het buitenland te midden van QR-verwarring: Telegraaf

Schoolbesturen annuleren reizen naar het buitenland omdat niet alle leerlingen zijn ingeënt, maar de emoties lopen hoog op bij ouders en leerlingen Telegraaf woensdag gemeld.

‘Het is een groeiend probleem’, zegt Marjet Winsemius, directeur van ouderorganisatie Werkende Ouders tegen de krant. ‘Scholen proberen nu weer reizen te organiseren, maar het coronaviruspaspoort is een horde geworden. Scholen mogen studenten in principe niet om een ​​QR-code vragen, dus… ze zeggen de bezoeken af.’

Middelbare scholenraad VO Raad zei het probleem te erkennen, maar wees erop dat scholen een risico lopen als ze niet-gevaccineerde kinderen opnemen. Mocht men in het buitenland positief testen, dan zal de hele groep in quarantaine moeten. Daarnaast moeten niet-gevaccineerde kinderen zich continu laten testen om musea te kunnen bezoeken.

‘Scholen weten niet waar ze zijn’, zegt VO Raad-woordvoerder Stan Termeer. ‘Andere landen kunnen extra eisen stellen en dat kan een reis in de weg staan. Het is makkelijker om in het land te blijven.’

De VO Raad heeft een protocol scholen te helpen. Er staat bijvoorbeeld dat niet-gevaccineerde kinderen niet kunnen worden uitgesloten maar wel een negatieve testuitslag moeten kunnen laten zien. Als ze weigeren, kunnen ze niet mee op reis.

Reisbureau Labrys Reizen zegt dat zo’n 30% van de boekingen door scholen niet door is gegaan of is uitgesteld. Travel Inventive schatte een veel grotere daling van zo’n 70% door geannuleerde schoolreizen.

‘Scholen zeggen: we blijven zitten. Het is Groningen in plaats van Rome. Maar veel ouders vinden dat hun kinderen die vakantie in het buitenland nodig hebben na het coronavirus’, zegt eigenaresse Ellen Weijland tegen de krant.

Roel Geukemeijer van Labrys Reizen zei dat hij sinds het begin van het schooljaar zo’n vijftig reizen naar het buitenland had georganiseerd, elk voor groepen met een aantal niet-gevaccineerde leerlingen.

‘Ze werden voor de reis getest en tijdens een reis naar de Peloponnesos hebben we een aantal adressen in Griekenland gegeven waar ze antigeentests konden hebben’, zei hij. Geen van de groepen hoefde in quarantaine, zei hij, maar als het toch gebeurt, kunnen we dat ook regelen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment