Schiphol waarschuwt opnieuw voor lang wachten terwijl kritiek op annuleringen toeneemt

Schiphol waarschuwt opnieuw voor lang wachten terwijl kritiek op annuleringen toeneemt

Schiphol waarschuwt reizigers dat het zondag weer extreem druk zal worden en dat ze mogelijk buiten het terminalgebouw moeten wachten, nadat het niet gelukt is om het aantal passagiers terug te dringen.

De luchthaven had geprobeerd het aantal reizigers dat zondag via de luchthaven reisde met 5.800 te verminderen door luchtvaartmaatschappijen te vragen vluchten te schrappen. Terwijl KLM heeft geannuleerd sommige diensten, andere luchtvaartmaatschappijen en touroperators weigerden, hoewel Corenden in plaats daarvan één vlucht naar de luchthaven van Rotterdam verschoof.

Schiphol wijt het personeelstekort aan de problemen, die het reizen de hele week hebben beïnvloed.

Iata, de internationale luchtvaartorganisatie, hekelt de situatie op Schiphol, aangezien luchtvaartmaatschappijen vergoedingen betalen om gebruik te kunnen maken van de diensten van de luchthaven.

‘We steunen het verzoek van Schiphol om de boekingen van lokale vertrekpassagiers te annuleren niet’, zei Iata in a brief aan de luchthavenautoriteit. ‘Passagiers boeken vluchten weken of maanden van tevoren. Sommigen zullen hun vakantieplannen moeten annuleren. Het gaat niet alleen om een ​​kaartje, het gaat om een ​​hele reis.’

Er is ook toenemende kritiek op het gebrek aan publieke commentaar van de bestuurders van Schiphol en dit was met name het geval tijdens de wilde staking van vorige week door bagagebedrijven, aldus de Telegraaf.

Schiphol verwacht tussen 10.00 en 16.00 uur 70.000 passagiers te verwerken, meldt nieuwswebsite Nu.nl.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment