Schiphol tocht in 20 varkens om ganzen weg te houden van start- en landingsbanen

Schiphol tocht in 20 varkens om ganzen weg te houden van start- en landingsbanen

In een experiment van zes weken worden varkens ingezet om vogels weg te houden van de start- en landingsbanen op Schiphol. Telegraaf.

In totaal zijn 20 varkens verplaatst naar voormalige suikerbietenvelden tussen twee van de landingsbanen van de luchthaven en ambtenaren hopen dat ze de oogstresten zullen opeten voordat de vogels hun intrek nemen. De varkens hebben bijna twee kilometer landbouwgrond om te zwerven.

Om erachter te komen hoeveel vogels de varkens wegjagen, wordt een tweede gebied van vergelijkbare grootte met rust gelaten en wordt de komende weken de vogelactiviteit in het gebied met de varkens vergeleken met het referentieperceel.

Het succes van het project zal worden gemeten met behulp van een speciale vogelradar die de gebieden op Schiphol en omgeving die het meest door vogels worden bezocht in kaart zal brengen, samen met visuele observaties, vertelde de luchthaven aan DutchNews.nl.

Twintig vogelwachters houden momenteel de vogelactiviteit op de luchthaven in de gaten en werken op het hele vliegveld om de vogels de klok rond weg te houden, met behulp van technologie die varieert van speciale geluiden tot laserstralen.

Er zijn ook andere maatregelen om het vliegveld zo onaantrekkelijk mogelijk te houden voor vogels, zoals het gebruik van speciale grassoorten. Er zijn ook massale ruimingen van ganzen uitgevoerd.

Toch vinden er jaarlijks tientallen ‘bird strikes’ plaats, waarbij vliegtuigen en ganzen elkaar tegenkomen. In 2018 waren er 6,6 vogelaanvaringen geregistreerd per 10.000 vliegtuigbewegingen, Schiphol zei:.

De varkens zijn eigendom van varkenshouderij Buitengewone Varkens, die varkens helpt aan landeigenaren die hun bossen en velden willen beheren zonder kunstmatige hulpmiddelen te gebruiken

De varkens zullen uiteindelijk worden gedood voor voedsel.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment