Schiphol roept luchtvaartmaatschappijen op om vakantievluchten te schrappen om chaos op luchthavens onder controle te krijgen

Schiphol roept luchtvaartmaatschappijen op om vakantievluchten te schrappen om chaos op luchthavens onder controle te krijgen

De luchthavenautoriteit Schiphol vraagt ​​touroperators en luchtvaartmaatschappijen om dit en volgend weekend vluchten te annuleren, zodat de passagiersaantallen beter kunnen worden beheerd, omroep NOS zei vrijdag.

De luchthaven worstelt om gelijke tred te houden met de golf van vliegreizen, die tijdens de voorjaarsvakantieweekenden weer op het pre-pandemische niveau is. Personeelstekorten bij zowel luchtvaartmaatschappijen als beveiliging verergeren het probleem.

Het annuleren van vluchten is een ‘irritante maar noodzakelijke maatregel om het aantal reizigers terug te dringen zodat we goed met de druk kunnen omgaan’, zegt een woordvoerder van de luchthaven tegen de omroep.

Reizigers die dit weekend vluchten hebben geboekt, wordt gevraagd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij om te bevestigen dat de vlucht doorgaat. De luchthavenautoriteit is ook: passagiers waarschuwen zij kunnen langere wachttijden hebben en moeten mogelijk in de rij staan ​​buiten de terminal.

Afgelopen weekend verergerde een wilde staking door bagageafhandelaars van KLM de problemen op Schiphol en leidde tot meer dan 100 annuleringen van vluchten. Ook de wegen naar de luchthaven waren enige tijd afgesloten.

Niet alle luchtvaartmaatschappijen zijn blij met het verzoek van de luchthaven en touroperators hekelen het gebrek aan voorzieningen voor de vakantieperiode.

KLM, goed voor ongeveer de helft van het verkeer op Schiphol, zegt een aantal vluchten te annuleren, maar gaat ook in gesprek met de luchthavenautoriteit over het vinden van een structurele oplossing voor het probleem. persbureau ANP meldde.

Vakantie

KLM’s charterdochter Transavia zei dat het geen vluchten zou schrappen, nadat het de afgelopen weken actie had ondernomen, terwijl touroperator TUI zei geen plannen te hebben om ‘vakanties van mensen te verknoeien’.

Ook Corendon zei geen vluchten te zullen annuleren en wees erop dat annuleringen ook leidden tot ‘enorme schadeclaims’.

Frank Oostdam, directeur reisbureausvereniging ANVR, vertelde de Telegraaf de oproep tot annulering belicht ‘de teloorgang van een ooit zo geweldige luchthaven en zegt alles over het businessmodel van Schiphol en KLM’.

‘De problemen begonnen zaterdag bij hen, dus laat ze het oplossen’, zei hij. ‘Maar in plaats daarvan doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat transferpassagiers niet worden getroffen. Nederlandse vakantiegangers mogen de vakantie waar ze naar uitkijken niet missen vanwege internationale transferpassagiers.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment