Salaris basisonderwijs wordt in overeenstemming gebracht met middelbare scholen

Salaris basisonderwijs wordt in overeenstemming gebracht met middelbare scholen

De regering heeft ingestemd met een forse verhoging van de lonen van leraren in het basisonderwijs, waardoor ze in lijn komen met de lonen van het secundair.

De deal, uitgewerkt door regeringsfunctionarissen en onderwijsvakbonden, zal leiden tot een stijging van het loon van leraren in het basisonderwijs tot 10%, evenals extra maatregelen om de werkdruk te verminderen en om kinderen te helpen die achterstand hebben opgelopen vanwege de sluitingen van het coronavirus.

In totaal gaat de deal zo’n 1,5 miljard euro kosten, waarvan 919 miljoen euro gaat naar het dichten van de loonkloof, een toezegging die in het regeerakkoord is gedaan.

‘Leraren en ander personeel in het basisonderwijs verdienen voortaan in een gelijkwaardige functie hetzelfde als hun collega’s in het voortgezet onderwijs’, zegt het ministerie in een verklaring. ‘Natuurlijk zijn er grote individuele verschillen, maar alle docenten winnen dit jaar minimaal 4% door de nieuwe salarisschalen toe te passen.’

De loonsverhoging zal voor een voltijds leraar basisonderwijs gemiddeld € 5.300 per jaar bedragen, aldus het ministerie van Onderwijs.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment