Ryanair in beroep tegen hernieuwde Nederlandse steun aan KLM

Ryanair in beroep tegen hernieuwde Nederlandse steun aan KLM

Foto: Ryanair.com

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair zegt naar de rechter te stappen in een hernieuwde poging om de steun van de Europese Commissie voor de Nederlandse staatssteun aan KLM ongedaan te maken.

De commissie op maandag zei dat het opnieuw was goedgekeurd een corona-steunpakket van 3,4 miljard euro voor KLM nadat het eerder dit jaar door het Europees Gerechtshof de opdracht had gekregen om de deal voor de tweede keer te bekijken.

Het Gerecht zei in zijn uitspraak dat het besluit tot goedkeuring van de financiële steun van Nederland aan luchtvaartmaatschappij KLM te midden van de Covid-19-pandemie was genomen op grond van ‘ontoereikende motivering’.

Een woordvoerder van Ryanair, die de oorspronkelijke zaak aanbracht, vertelde echter: website Nu.nl dat zij tegen de beslissing in beroep zou gaan zodra deze formeel is bekendgemaakt.

‘Ryanair is tegen alle staatssteun die niet transparant en discriminerend is’, aldus de woordvoerder. ‘Deze gigantische pakketten zijn oneerlijk, illegaal en verstoren de markt.’

Ryanair onderneemt ook juridische stappen tegen SAS en Finnair.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment