Rutte waarschuwt dat strengere coronavirusregels nodig zijn, tenzij de huidige worden nageleefd

Rutte waarschuwt dat strengere coronavirusregels nodig zijn, tenzij de huidige worden nageleefd

Premier Mark Rutte heeft gewaarschuwd dat er voor begin december nieuwe lockdown-regels nodig zullen zijn, tenzij mensen zich houden aan de social distancing-regels.

De overheid heeft 10 dagen geleden de 1,5 meter-regel en het maskermandaat in winkels en andere binnenruimtes opnieuw ingevoerd als reactie op een golf van besmettingen. Cafés, bars en openbare evenementen moesten hun deuren om 20.00 uur sluiten en fans werden uitgesloten van sportwedstrijden.

Maar met een stijging van het aantal besmettingen met meer dan 50% in de afgelopen week en meer dan 2.400 patiënten in het ziekenhuis, is het kabinet onder druk komen te staan ​​om niet tot de persconferentie van volgende week vrijdag te wachten met strengere maatregelen.

Sommige parlementsleden en gezondheidsexperts hebben gezegd dat lockdown-regels zoals het sluiten van bars en restaurants deze winter moeten worden geïmplementeerd om te voorkomen dat de gezondheidsdienst overbelast raakt.

Het Parlement is verdeeld over de invoering van het 2G-systeem, dat de toegang tot binnenruimtes zou beperken tot mensen die zijn ingeënt of hersteld van het coronavirus. Sommige partijen willen de CovidCheck-pas uitbreiden naar werkplekken en niet-essentiële winkels, terwijl anderen, zoals de ChristenUnie, stellen dat universeel testen – het zogenaamde 1G-systeem – eerlijker zou zijn.

OMT advies

Rutte zei op maandag dat het aan iedereen was om aandacht te besteden aan de richtlijnen, waaronder ook zoveel mogelijk thuiswerken en niet meer dan vier gasten thuis horen, al zijn die maatregelen niet geformaliseerd in regels.

‘Het Outbreak Management Team heeft ons laten weten dat de basisregels nog steeds niet goed worden nageleefd’, zegt hij. ‘Als we op 3 december een besluit willen kunnen nemen, en niet eerder, is het essentieel dat we een dramatische verandering zien in de naleving van de regels.’

Hij zei dat de adviseurs van de regering de effectiviteit van de huidige regels en de situatie in de ziekenhuizen nauwlettend in de gaten houden. ‘Als een van die twee dingen erger wordt, zullen we eerder een verklaring moeten afleggen. We hopen dat het niet nodig is, maar we kunnen allemaal ons steentje bijdragen als we ons aan de regels houden.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment