Rutte trekt zich na 38 keer op rij terug uit persconferenties coronavirus

Rutte trekt zich na 38 keer op rij terug uit persconferenties coronavirus

Premier Mark Rutte zal dinsdag – voor het eerst sinds het begin van de pandemie – niet aanwezig zijn op de persconferentie over mogelijke nieuwe wijzigingen in de coronavirusregels.

In plaats daarvan zit Rutte in de senaat voor een debat over de plannen van de nieuwe coalitieregering, zei hij dinsdagmiddag tegen Kamerleden.

Ernst Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid, zal in zijn eentje de persconferentie van 19.00 uur organiseren. Het is voor het eerst in 38 persconferenties dat Rutte niet aanwezig zal zijn bij de bijeenkomst met een groep journalisten van de belangrijkste Nederlandse kranten en omroepen om het kabinetsbeleid toe te lichten.

Commentatoren zeggen dat het besluit deel uitmaakt van een nieuwe aanpak van de pandemie.

Rutte had al aangegeven dat hij bij alle persconferenties niet aanwezig zou zijn nu de pandemie een nieuwe fase ingaat, zonder de nadruk op crisisbeheersing.

Kuipers heeft al veranderingen doorgevoerd, zoals het gebruik van grafieken om de laatste pandemiecijfers te illustreren. Hij heeft ook de officiële aanbevelingen gedaan die door het Outbreak Management Team van de regering aan verslaggevers zijn gedaan voorafgaand aan de persbijeenkomst.

De regering zal naar verwachting dinsdag enkele wijzigingen doorvoeren, aangezien de situatie in ziekenhuizen stabiel is, hebben bronnen aan het AD verteld. Volgens de NOS worden de regels voor de horeca en de culturele sector mogelijk verder versoepeld en mogen nachtclubs onder strikte voorwaarden misschien weer open.

Het OMT komt vrijdag bijeen om de huidige situatie te bespreken en het kabinet komt dan voorafgaand aan de persconferentie bijeen om het definitieve besluit te nemen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment