Rutte en Hoekstra bezoeken Oekraïne naar aanleiding van spanningen Russische grens

Rutte en Hoekstra bezoeken Oekraïne naar aanleiding van spanningen Russische grens

Premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra zijn van plan een bezoek te brengen aan Oekraïne naar aanleiding van de oplopende spanningen aan de grens met Rusland.

Rutte zei tijdens een debat in het parlement dat de situatie in Oekraïne ‘uiterst zorgwekkend’ is en dat elke inval van Russische troepen moet worden bestraft met politieke en economische sancties.

‘De kosten van agressie zullen hoog zijn’ Rutte zei:, zelfs voor een ‘minder omvangrijke militaire actie’.

De afgelopen weken is de angst toegenomen voor de opbouw van Russische troepen aan de Oekraïense grens. De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft gezegd dat de opening van de Nord Stream 2-pijpleiding, gebouwd om gas via de Oostzee naar Europa te vervoeren, kan worden uitgesteld als er sprake is van een ‘militaire interventie’.

Rusland heeft gezegd dat het wil voorkomen dat Oekraïne lid wordt van de NAVO en beschuldigde Duitsland ervan het pijpleidingproject te politiseren. Minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei dat het openen van de pijpleiding Europa toegang zou geven tot veiliger energie.

Nederland is een van de sterkste stemmen in Europa voor het handhaven van sancties tegen Rusland sinds het neerschieten van vlucht MH17 boven Oekraïne in juli 2014, dat door een Nederlands forensisch onderzoek wordt toegeschreven aan door Rusland gesteunde separatisten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment