Russische primaballerina verruilt Bolshoi voor Amsterdam vanwege Oekraïne

Russische primaballerina verruilt Bolshoi voor Amsterdam vanwege Oekraïne

De Russische primaballerina Olga Smirnova heeft het Bolshoi Ballet verlaten voor Het Nationale Ballet in Amsterdam na haar recente veroordeling van de Russische inval in Oekraïne.

Smirnova, die kwart-Oekraïens is, zegt tegen de oorlog te zijn ‘met alle vezels van mijn ziel’.

‘We bevinden ons misschien niet in het epicentrum van het militaire conflict, maar we kunnen niet onverschillig blijven voor deze wereldwijde catastrofe’, zei Smirnova in een persbericht van het Nationale Ballet.

Olga Smirnova danst haar eerste rol in Amsterdam in balletklassieker Raymondadie op 3 april in première gaat bij Nationale Opera & Ballet.

Victor Caixetaeen 22-jarige rijzende ster en solist bij het Mariinsky Ballet in Sint-Petersburg, geboren en getogen in Brazilië, verlaat ook Rusland om zich bij het Nederlandse nationale ballet aan te sluiten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment