Russische eigenaar van superjachtbouwer Heesen toegevoegd aan Britse sanctielijst

Russische eigenaar van superjachtbouwer Heesen toegevoegd aan Britse sanctielijst

De Nederlandse superjachtbouwer Heesen Yachts heeft bevestigd dat de Russische eigenaar Vagit Alekporov is toegevoegd aan de Britse lijst van gesanctioneerde zakenlieden.

Het in Oss gevestigde bedrijf zei dat de verhuizing geen directe gevolgen had voor zijn activiteiten, aangezien Alkeporov momenteel niet is gesanctioneerd door de Europese Unie en Heesen een in Nederland geregistreerde naamloze vennootschap is.

Alekporov, de president van de Russische oliemaatschappij Lukoil, volgde Frans Heesen op als een van de ‘ultieme economische eigenaren’ van de jachtbouwer en heeft verschillende schepen, waaronder de Galactica van 100 miljoen euro, voor zichzelf in gebruik genomen. De nieuw gebouwde Galactica, momenteel aangemeerd in Harlingen, wordt afgewerkt.

Heesen heeft boten gebouwd voor andere Russische oligarchen die sindsdien zijn gesanctioneerd, waaronder voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die het eigendom van verschillende jachten heeft overgedragen, waaronder de door Heesen gebouwde Aquamarijn op de dag dat Vladimir Poetin Oekraïne binnenviel.

‘We worden bestuurd door een professionele Raad van Bestuur, met een onafhankelijke Raad van Commissarissen die de leden van de Raad van Bestuur benoemt. Heesen rapporteert alleen rechtstreeks aan zijn enige aandeelhouder, Morcell Ltd,’ zei het bedrijf in een verklaring.

‘Het management en de medewerkers van Heesen zijn bedroefd over de aanhoudende situatie in Oekraïne en onze gedachten zijn bij de burgers en alle betrokkenen. We veroordelen geweld in elke vorm en hopen op een snel einde van de oorlog.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment