Russische eigenaar Arnhemse voetbalclub Vitesse verkoopt zijn aandelen

Russische eigenaar Arnhemse voetbalclub Vitesse verkoopt zijn aandelen

De Russische eigenaar van de Arnhemse voetbalclub Vitesse heeft besloten zijn aandelen te verkopen en is ‘in het belang van de club’ teruggetreden uit de raad van commissarissen.

Valeriy Oyf zei in een korte verklaring dat het ‘extreem pijnlijk’ is om afscheid te nemen van Vitesse, maar dat hij de beslissing had genomen gezien de ‘huidige situatie’, in het belang van de club, medewerkers, supporters, sponsors en andere belanghebbenden.’

De verklaring verwees niet naar de Russische invasie van Oekraïne en Oyf heeft geen commentaar gegeven op de oorlog.

Oyf heeft sinds 2010 aandelen in Vitesse, maar werd in 2018 meerderheidsaandeelhouder. Hij staat bekend als een vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich die op de Britse sanctielijst is geplaatst, waardoor hij zijn eigen pogingen om de Londense club te verkopen blokkeert.

De Telegraaf zegt dat de beslissing van Oyf een grote impact zal hebben op de club, en dat de Rus elk jaar tekorten in de rekeningen zou aanvullen. In totaal hebben de Russische connecties van de club 150 miljoen euro in de club gepompt, aldus de krant.

‘Het is onwaarschijnlijk dat er een nieuwe eigenaar kan worden gevonden die onder vergelijkbare omstandigheden wil werken’, zei de krant, eraan toevoegend dat dit een ‘drastische’ verlaging van de uitgaven en ambities van de club betekent.

Vitesse laat weten dat de verkoop van de aandelen van Oyf volgens een zorgvuldige procedure zal verlopen, zodat de continuïteit van de club is gewaarborgd.

Vitesse staat momenteel zesde in de Eredivisie en doet mee aan de speelronde van 16 in de nieuwe Europese competitie, de Conference League.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment