Russische agressie in Oekraïne is ‘totaal ongekend’, zegt Nederlandse premier

Russische agressie in Oekraïne is ‘totaal ongekend’, zegt Nederlandse premier

De Russische agressie in Oekraïne is ‘totaal ongekend’ en verschuift steeds meer richting burgerdoelen, zei premier Mark Rutte donderdag.

De beelden van de vernieling, waaronder die van een appartementencomplex in Charkov, zullen nooit vergeten worden, zei Rutte na een ontmoeting met ministers.

Rutte zei ook dat het belangrijk is om alle mogelijke oorlogsmisdaden te documenteren. ‘Mensenrechtenschendingen mogen nooit ongestraft blijven en er moet recht worden gedaan’, zei de premier.

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft samen met de VN al het initiatief genomen om een ​​commissie op te richten die mensenrechtenschendingen gaat monitoren, aldus Rutte.

De minister-president zei dat het op dit moment onmogelijk is om te zeggen hoeveel Oekraïners naar Nederland zullen komen, maar dat ze van harte welkom zouden zijn.

Oekraïners hoeven zich niet te melden bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel, maar kunnen in plaats daarvan bij vrienden en familie logeren, hoewel sommigen al naar Groningen zijn gereisd.

Oekraïense staatsburgers hebben 90 dagen visumvrij reizen binnen de EU op grond van een EU-vriendschapsverdrag met Oekraïne en dat zal voor een langere periode worden verlengd, zeiden Nederlandse functionarissen eerder.

Momenteel wonen er zo’n 20.000 Oekraïense onderdanen in Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment