Rusland zet 14 Nederlandse ambassademedewerkers het land uit in lik op stuk operatie

Rusland zet 14 Nederlandse ambassademedewerkers het land uit in lik op stuk operatie

Rusland zet 14 mensen die op de Nederlandse ambassade in Moskou werken en een medewerker van het consulaat in Sint-Petersburg het land uit, zo heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

De maatregel wordt gezien als een lik op stuk na het Nederlandse besluit tot het uitzetten van 17 diplomaten en andere functionarissen die volgens de Nederlandse veiligheidsdiensten actief betrokken waren bij spionage.

Het Russische staatspersbureau Ria Novosti zei dinsdag dat de Nederlandse ambassadeur Gilles Beschoor Plug is ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij op de hoogte is gesteld van het besluit.

De verhuizing is ‘in verband met de onterechte mededeling op 29 maart dat 18 medewerkers van de Russische ambassade in Den Haag… persona non grata zijn’, citeerde Ria Novosti het ministerie.

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra zei dat hij had verwacht dat Moskou zou reageren, maar desalniettemin spijt had van het Russische besluit.

‘We gaan nu kijken naar de gevolgen, aangezien zoveel medewerkers Moskou en Sint-Petersburg moeten verlaten’, zei hij.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment