Ruim een ​​half miljoen hebben een gratis coronatest in aanloop naar strengere regels

Ruim een ​​half miljoen hebben een gratis coronatest in aanloop naar strengere regels

Een recordaantal van 534.000 coronavirustests werd de afgelopen week geboekt als onderdeel van het ‘test for entry’-schema, zei de stichting die het programma uitvoert maandag.

De meeste afspraken werden gemaakt op vrijdag (123.000) en zaterdag (173.000), vooruitlopend op de bredere introductie van coronaviruspassen, aldus stichting SON.

Ongeveer de helft van de mensen die werden getest, zei dat ze van plan waren een restaurant, café of club te bezoeken, terwijl 5% van plan was om aan een of andere vorm van sport deel te nemen.

Sinds zaterdag zijn de passen verplicht op caféterrassen, in musea, sportscholen, sportclubs en bij zwembaden. De QR-code was voorheen verplicht binnenshuis bij cafés en restaurants, in theaters, bioscopen en voetbalstadions.

De QR-code laat zien of iemand ofwel volledig is ingeënt, een zeer recente negatieve coronavirus-test heeft gehad of het afgelopen half jaar coronavirus heeft gehad.

De testen zelf zijn gratis.

De SON-cijfers hebben betrekking op benoemingen, in plaats van op daadwerkelijke tests, maar de stichting zegt dat ongeveer 88% van de geplande tests doorgaat. SON zei niet hoeveel mensen positief hadden getest.

Sinds de introductie voor de zomer zijn er bijna vijf miljoen tests uitgevoerd op 680 locaties in het hele land.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment