Ruim 4.000 Oekraïense vluchtelingen vinden werk in Nederland

Ruim 4.000 Oekraïense vluchtelingen vinden werk in Nederland

Zo’n 4.300 Oekraïense vluchtelingen hebben sinds 1 april een baan gevonden in Nederland, blijkt uit cijfers van het staatsbureau voor arbeidsbemiddeling UWV.

Oekraïense vluchtelingen hebben geen werkvergunning nodig, maar werkgevers die een vluchteling in dienst nemen, hebben de plicht om: meld dit aan bij het UWV.

In de week na 1 april, toen de registratie verplicht werd, hadden 550 mensen werk gevonden. Dat aantal steeg in de week daarop met 850 en in de laatste week van april zeiden zo’n 1.350 werkgevers dat ze een Oekraïense vluchteling hadden aangenomen.

Zo’n 40% van de vluchtelingen werkte via uitzendbureaus, bijvoorbeeld in de logistiek, de productie of als schoonmaker, aldus het UWV. Ook de horeca, de tuinbouw en de zakelijke dienstverlening, waar ook grote personeelstekorten heersen, blijken populair.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment