Ruim 31.000 Nederlanders overleden aan coronavirus, zegt CBS

Ruim 31.000 Nederlanders overleden aan coronavirus, zegt CBS

In totaal zijn sinds het begin van de pandemie tot eind juni bijna 31.400 mensen overleden of waarschijnlijk overleden aan het coronavirus, zei het nationale statistiekbureau CBS donderdag.

Het cijfer is veel hoger dan het officiële aantal sterfgevallen gerapporteerd op de regeringslijst coronavirus-dashboard die op 4 november slechts 18.474 bedroeg.

Cijfers die door volksgezondheidsinstituut RIVM zijn gerapporteerd, bevatten alleen mensen die positief zijn getest op het coronavirus en van wie de overlijdens zijn gemeld door regionale gezondheidsraden.

De CBS-cijfers zijn gebaseerd op overlijdensakten.

Ook de nieuwe CBS-cijfers illustreren de impact van het vaccinprogramma. In totaal zijn in het tweede kwartaal van dit jaar 2.580 mensen overleden of waarschijnlijk overleden aan het coronavirus, ongeveer een derde van de 8.666 sterfgevallen die in het eerste kwartaal zijn geregistreerd.

Het Nederlandse vaccinatieprogramma kwam in februari van dit jaar op stoom.

Hoeveel mensen zijn er in Nederland daadwerkelijk overleden aan het coronavirus?

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment