Ruim 1.100 kinderen van opvangslachtoffers opgevangen

Ruim 1.100 kinderen van opvangslachtoffers opgevangen

Tussen 2015 en 2020 zijn ruim 1.100 kinderen opgevangen waarvan de ouders verstrikt raakten in het kinderopvangtoeslagschandaal, figuren van het nationale statistiekbureau CBS hebben aangetoond.

De affaire, waarbij duizenden ouders door de Belastingdienst ten onrechte van fraude werden beschuldigd, gaat terug tot 2004, maar de registratie van dergelijke gegevens begon pas in 2015 met de invoering van een nieuwe wet op de jeugdzorg.

De cijfers zijn verzameld in opdracht van het ministerie van Justitie naar aanleiding van vragen van parlementsleden.

Het is niet duidelijk of alle kinderen werden opgevangen als direct gevolg van de beschuldigingen aan het adres van de families, van wie velen geconfronteerd werden met verbroken huwelijken of hun baan en huis verloren als gevolg van resultaat van de belastingdienst eisen. Meer onderzoek naar de zaken is nodig om dit vast te stellen, aldus het CBS.

De affaire leidde tot de val van de regering en riep op tot een meer humane toepassing van de regels in Nederland. Slachtoffers waren onlangs uitgenodigd om hun zegje te doen in de coalitiepartijen om dat punt te maken, maar veel families wachten nog steeds op compensatie.

Kamerleden hebben de regering opgeroepen de cijfers toe te lichten. ‘Achter de CBS-nota gaat ongelofelijk veel leed’, zeggen ze in een nota aan de ministers.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment