Ruim 1.000 mensen lopen coronavirus op tijdens Amsterdam Dance Event

Ruim 1.000 mensen lopen coronavirus op tijdens Amsterdam Dance Event

Medewerkers van de gezondheidsraad hebben meer dan 1.000 gevallen van coronavirus getraceerd tot het Amsterdam Dance Event van vorige maand.

De lokale gezondheidsraad (GGD) zegt dat haar programma voor het volgen van contacten ten minste 1.027 gevallen heeft geïdentificeerd die verband houden met de ADE, hoewel het werkelijke totaal waarschijnlijk veel hoger zal zijn.

‘Sommige mensen hebben een zelftest gedaan en geconstateerd dat ze besmet zijn, en hebben dat niet gemeld bij de GGD’, zegt een woordvoerder. ‘Er waren ook mensen uit het buitenland bij het evenement en we weten ook niet van eventuele besmettingen die ze hebben.’

Het ADE vond plaats van 13 tot en met 17 oktober en er werden zo’n 300.000 tickets verkocht voor de verschillende shows en dansfeesten door de hele stad. Bezoekers moesten een geldige coronaviruspas laten zien voor toegang onder de regeling ‘toets voor toegang’.

Nederland heeft op 26 september de meeste van zijn coronavirusmaatregelen geschrapt en clubs toegestaan ​​​​te heropenen, wat de weg vrijmaakte voor de ADE.

Sindsdien is het aantal besmettingen echter gestegen tot meer dan 7.000 per dag, en de regering zal dinsdagavond nieuwe beperkingen aankondigen.

Toen de regels voor bars en festivals op 26 juni voor het eerst werden versoepeld, was er een golf van infecties onder de jongeren onder de 30, wat leidde tot een snelle ommekeer van de regering slechts twee weken later.

Met name het ‘test for entry’-systeem werd opgeschort voor clubs en concertzalen na een golf van uitgaansgerelateerde zaken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment