Rotterdamse rellen arrestatie bereikt 51, politie bevestigt dat twee werden geraakt door kogels

Rotterdamse rellen arrestatie bereikt 51, politie bevestigt dat twee werden geraakt door kogels

Het aantal arrestaties tijdens en na De rellen van vrijdagavond in Rotterdam heeft gestegen tot 51, zei de politie zaterdagmiddag.

De politie bevestigde ook dat twee mensen waren neergeschoten. Beiden zijn in het ziekenhuis opgenomen en de politie controleert nu of ze door politiekogels zijn geraakt. De politie zegt dat ze ‘meerdere gelegenheden’ op de menigte hebben geschoten.

De omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk en er loopt nu een formeel onderzoek.

Ongeveer de helft van de relschoppers die zijn gearresteerd, zijn minderjarig en kwamen uit het hele land, aldus de politie.

Jan Struijs van politievakbond Nederlandse Politiebond zei dat er twee gevallen lijken te zijn geweest waarin de politie op de menigte heeft geschoten. In één daarvan werd de politie in een hoek gedreven door een grote groep relschoppers’, zegt hij tegen de NOS.

‘Bij de andere ging het om het beschermen van brandweerofficieren, die werden aangevallen om een ​​brand niet te blussen. De politie schoot toen op de benen van mensen.’

Meer arrestaties worden niet uitgesloten. Het centrum van Rotterdam is goed uitgerust met bewakingscamera’s die zullen worden gebruikt om de relschoppers te identificeren, zei burgemeester Ahmed Aboutaleb eerder.

De burgemeester omschreef de rellen als een ‘orgie van geweld’.

rechtbanken

Mensen die in de nasleep van de rellen zijn gearresteerd, zullen worden berecht via het versnelde rechtssysteem, zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus in een reactie op de problemen.

Grapperhaus sprak over zijn ‘diepe respect’ voor de politie, brandweer en andere hulpverleners die bij het geweld betrokken waren.

‘Het recht om te demonstreren is een belangrijk recht in onze samenleving, maar wat we gisteren zagen was gewoon crimineel gedrag’, zei hij. ‘Met demonstreren had het niets te maken.

‘Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven en waar nodig een stevig debat voeren. Maar intimidatie en geweld horen daar niet bij.’

Politievakbond ACP beschuldigde politici van het vergieten van krokodillentranen. ‘Als er meer politiecapaciteit was geweest, hadden we dit in de kiem kunnen smoren’, zegt een vakbondswoordvoerder tegen de NOS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment