Rotterdamse planningchefs nog hoopvol over nieuw stadionplan Feyenoord

Rotterdamse planningchefs nog hoopvol over nieuw stadionplan Feyenoord

Gemeenteraadsleden Rotterdam willen plannen voor nieuw stadion aan de Maas voorlopig nog niet laten varen, ook al zegt voetbalclub Feyenoord van wel. zijn standpunt ‘heroverwegen’.

De stadshoofden van huisvesting en planning willen eerst meer weten over de waarschijnlijke impact van de prijsverhoging van 180 miljoen euro die door bouwbedrijf BAM is aangekondigd en die eerder deze week openbaar werd gemaakt, alvorens een besluit te nemen, meldde het Financieele Dagblad.

Het nieuwe stadion zou het hart gaan vormen van het ambitieuze project Feyenoord City, dat duizenden nieuwe woningen, winkels en kantoren omvat in een van de armste delen van het land.

De stad zal de kosten van € 60 miljoen voor de grond onder het stadion en € 40 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal betalen.

De voorgenomen verhuizing naar een nieuw stadion stuitte op fel verzet van veel Feyenoord-fans, die in De Kuip protesteerden tegen het plan. Architecten die bij het project betrokken waren, werden gericht op hun huizen en kantoren en Feyenoord-directeur Mark Koevermans besloot onlangs zijn functie neer te leggen na het ontvangen van bedreigingen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment