Rotterdamse haven meest vervuilende van Europa, zegt schoontransportgroep

Rotterdamse haven meest vervuilende van Europa, zegt schoontransportgroep

De Rotterdamse haven is veruit de meest vervuilende van Europa en is verantwoordelijk voor de uitstoot van 13,7 miljoen ton kooldioxide per jaar, blijkt uit onderzoek van campagnegroep schoon transport Transport & Environment (T&E).

Dit, zegt de groep, ‘past op de vijfde plaats van Europa’s vijfde grootste industriële vervuiler – de Weisweiler kolencentrale in Duitsland’.

Tweede op de lijst is de Antwerpse haven met 7,4 miljoen ton CO2-uitstoot, en derde Hamburg met 4,7 miljoen ton. Amsterdamse haven is in 10e plaats, met 2,1 miljoen ton.

De studie beoordeelt de koolstofemissies van schepen die havens verlaten en binnenkomen, evenals de emissies van activiteiten zoals laden, lossen en tanken.

T&E zegt dat de scheepvaartindustrie een snelgroeiende uitstoter is en dat de Europese havens aarzelen om mandaten voor schone brandstoffen te steunen.

‘Havens kunnen een directe impact hebben op het groener maken van onze planeet door te zorgen voor een schone scheepvaartinfrastructuur’, zegt T&E-woordvoerder Jacob Armstrong. ‘Dit zou ook het leven van de mensen die in de buurt van de momenteel meest vervuilde plekken op aarde wonen aanzienlijk verbeteren.’

In Rotterdam en Amsterdam, zegt de actiegroep, zijn olietankers verantwoordelijk voor het grootste deel van de havenemissies.

De Rotterdamse haven is de grootste zeehaven van Europa en ‘s werelds grootste buiten Oost-Azië. Qua tonnage is het ook een van de grootste ter wereld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment