Rotterdamse brug wordt afgebroken zodat het jacht van Jeff Bezos erdoor kan

Rotterdamse brug wordt afgebroken zodat het jacht van Jeff Bezos erdoor kan

Een enorme stalen brug in Rotterdam wordt deels afgebroken zodat het plezierjacht dat voor Amazon-oprichter Jeff Bezos wordt gebouwd er doorheen kan varen naar de zee, lokaal omroep Rijnmond zei woensdag.

De Koningshavenbrug, bij Rotterdammers bekend als De Hef, is in 2017 gerenoveerd en de gemeente heeft toen toegezegd nooit meer te worden afgebroken. Maar die belofte wordt nu gebroken, zei Rijnmond, om het jacht van Bezos door te laten.

De brug, in 1927 over de rivier geplaatst, heeft een centrale rol gespeeld in de stadsgeschiedenis en werd zwaar beschadigd tijdens het bombardement op Rotterdam in mei 1940. De brug is nu officieel beschermd.

Het driemasterjacht van Bezos wordt gebouwd door de Oceano-scheepswerf in Alblassersam, maar is te groot om onder de brug door te gaan wanneer het middengedeelte tot zijn volledige hoogte wordt geheven. Nu hebben Oceano en Bezos de gemeente benaderd om op hun kosten de brug tijdelijk te ontmantelen.

Volgens Rijnmond zijn gemeenteambtenaren bereid die stap te zetten, ondanks tegenwerking van onder meer lokale geschiedenisdeskundigen.

‘Banen zijn belangrijk, maar er zijn grenzen aan wat je kunt en moet doen met ons industrieel erfgoed’, zegt Ton Wesselink van het Historisch Genootschap Roterodamum.

Volgens projectleider Marcel Walravens is het een pragmatische beslissing. ‘Het gaat om een ​​schip met hoge masten dat niet door de brug kan. Het enige alternatief is om het middengedeelte eruit te halen,’ zei hij.

Walravens hoopt dat met een goede voorbereiding het middendeel van de brug voor één dag weg is.

Met een lengte van 127 meter zal het jacht van Bezos het grootste zeiljacht ter wereld worden als het ergens dit jaar wordt afgeleverd, Boot Internationaal.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment