Rotterdam volgt Amsterdam met restricties voor ‘buy to let’

Rotterdam volgt Amsterdam met restricties voor ‘buy to let’

Rotterdam volgt in De voetsporen van Amsterdam en vanaf januari extra regels voor huizenkopers.

De stad is van plan ervoor te zorgen dat niemand een eigendom kan kopen met een officiële waarde van maximaal € 355.000 zonder het persoonlijk te wonen of het te verhuren aan een naast familielid.

De gemeente hoopt dat de maatregel investeerders ervan weerhoudt om goedkopere woningen op te kopen en er dure huurappartementen en -woningen van te maken. De regel gold al voor nieuwbouwwoningen.

De nieuwe regels worden mogelijk gemaakt door wetgeving die in januari ingaat. Amsterdam doet hetzelfde, met een prijslimiet van € 512.000, en ook Den Haag en Utrecht werken aan soortgelijke plannen.

Uit cijfers blijkt dat veel woningen in Rotterdam momenteel worden gekocht door investeerders. In de wijk Charlois, een van de 16 stadsdelen waar de nieuwe regels gaan gelden, wordt zo’n 50% van de woningen die op de markt komen als investering gekocht.

Op woningwebsite Funda.nl staan ​​momenteel ruim 500 woningen van minder dan € 355.000 in Rotterdam.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment