Rotterdam Philharmonic verbreekt banden met Russische dirigent Valery Gergiev

Rotterdam Philharmonic verbreekt banden met Russische dirigent Valery Gergiev

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft de banden met de Russische dirigent Valery Gergiev verbroken omdat hij weigerde de invasie van Oekraïne te veroordelen.

Gergiev werkt al tientallen jaren nauw samen met het orkest en het nieuws betekent dat het Gergiev Festival, dat gepland staat voor september, nu niet door zal gaan.

‘Er was gisteravond contact met Gergiev en de kloof is onoverbrugbaar’, zegt het orkest in een korte verklaring.

Het bestuur van het orkest beschreef de beslissing als pijnlijk vanuit een muzikaal perspectief en zei dat dit de enige optie is. Gergiev, 68, dirigeert het orkest sinds 1988 als gast en als chef.

Ook de Münchener Philharmoniker heeft zijn banden met de Rus verbroken, evenals de Scala in Milaan, het Festspielhaus in Baden-Baden en de Elbphilharmonie in Hamburg.

In 2014 tekende Gergiev een kunstenaarsoproep die de annexatie van de Krim steunde en waarin hij zijn duidelijke steun uitsprak voor de politieke opvattingen van Poetin.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment