Rotterdam betaalt sanitaire producten voor meisjes uit zeer arme gezinnen

Rotterdam betaalt sanitaire producten voor meisjes uit zeer arme gezinnen

De gemeente Rotterdam breidt vanaf 1 juli het gebruik van haar Rotterdampas-systeem voor kinderen uit zeer arme gezinnen uit naar tampons en maandverband.

Zo’n 8.000 kinderen van 12 tot 17 jaar in Rotterdam komen in totaal in aanmerking voor € 500 per jaar via het kaartsysteem, waarmee ze nu al sportuitrusting en schoolbenodigdheden kunnen kopen bij aangewezen winkels.

Het plan om menstruatieproducten te betalen werd voorgesteld door de stadstak van de PvdA om ‘periodearmoede’ aan te pakken. Meisjes kunnen de producten kopen die ze nodig hebben door de kaart te gebruiken in de winkelstraat Hema.

Uit onderzoek van hulporganisatie Plan International in 2019 bleek dat 9% van de jonge vrouwen in Nederland moeilijk aan tampons en handdoeken kon komen omdat ze niet genoeg geld hadden om ze te betalen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment