Ronald Koeman tekent contract bij coach Oranje tot 2026

Ronald Koeman tekent contract bij coach Oranje tot 2026

Ronald Koeman is na de ondertekening van een contract voor drie en een half jaar bij de voetbalbond KNVB bevestigd als de volgende coach van het Nederlands herenvoetbalelftal.

Algemeen werd verwacht dat de 59-jarige het stokje zou overnemen van Louis van Gaal na het WK in december, nadat de KNVB twee weken geleden bevestigd het had contact met hem opgenomen over de vacature.

Van Gaal, 70, onthulde vorige week dat hij behandeling krijgen voor prostaatkanker na de diagnose van de ziekte in 2020.

Koeman was bondscoach van 2018 tot 2020, toen hij toezicht hield op de eerste kwalificatie voor een zomertoernooi in zes jaar, maar vertrok daarna om de touwtjes in handen te nemen bij Barcelona. Onder zijn opvolger Frank de Boer werd Nederland in de tweede ronde van Euro 2020 uitgeschakeld door Tsjechië.

Koeman zei onlangs dat hij de kans om de ploeg te coachen op een eindtoernooi als een ‘gemiste kans’ zag. ‘Wie weet of het nog een keer komt’, zei hij.

Als hij dit keer zijn contract ziet, hoopt hij het team te leiden tijdens de Euro 2024-finale in Duitsland en het WK 2026 in Mexico, de VS en Canada.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment