Roman Abramovich loste Nederlands gebouwd jacht op eerste oorlogsdag

Roman Abramovich loste Nederlands gebouwd jacht op eerste oorlogsdag

Een in Nederland gebouwd jacht van de gesanctioneerde Russische miljardair Roman Abramovich werd gelost op de eerste dag van de invasie van Oekraïne.

The Guardian meldde dat het schip, dat momenteel in het droogdok in Vlissingen ligt, is overgedragen aan David Davidovich, een ‘naaste medewerker’ van de voormalige Chelsea-eigenaar.

Davidovich nam vorige maand ook de controle over van Norma Investments Ltd, een bedrijf genoteerd op de Britse Maagdeneilanden dat belangen heeft in hernieuwbare energie en technische startups, volgens de Wall Street Journal.

Norma Investments is de enige geregistreerde aandeelhouder van MHC Jersey Ltd, een op de Kanaaleilanden gevestigd bedrijf dat de officiële eigenaar is van Aquamarine. Beide bedrijven werden op 24 februari overgedragen aan Davidovich.

Davidovich vertelde de Guardian in een verklaring: ‘Ik kan bevestigen dat ik de eigenaar ben van MHC Jersey Ltd en het Aquamarine-jacht.’

Nederland kondigde vorige week aan dat het 14 superjachten in beslag had genomen die verband houden met Russen die op de gesanctioneerde lijst van de Europese Unie staan, waaronder twee die in Nederlandse scheepswerven liggen voor reparatie, maar Davidovich zei dat hij niet op de hoogte was van sancties die van toepassing zijn op Aquamarine.

De 50 meter lange vierdeks Aquamarine werd gebouwd door het in Oss gevestigde Heesen Yachts en werd in januari 2021 voltooid, met een gerapporteerd prijskaartje van € 33 miljoen.

Abramovich heeft vlak voordat de sancties van kracht werden twee andere jachten van zijn vloot naar Turkije verplaatst en heeft nog twee boten aangemeerd in het Caribisch gebied.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment