Roept op tot heropening van cultuur en gastvrijheid in een langdurige Covid-aanpak

Roept op tot heropening van cultuur en gastvrijheid in een langdurige Covid-aanpak

De druk op de Nederlandse overheid om culturele instellingen en bars en restaurants te openen neemt toe, naar aanleiding van een landelijke ‘kapper theater‘ protesteren op woensdag.

Junior minister van Cultuur Gunay Uslu zei vóór de kabinetsvergadering van vrijdag dat culturele instellingen zo snel mogelijk moeten openen. ‘Ze zijn te lang gesloten geweest en dat moet veranderen’, zei ze.

Minister-president Mark Rutte zei donderdag in de Tweede Kamer dat het kabinet ‘hoopt op een versoepeling van de regels, maar geen garanties kan geven’ totdat het gegevens heeft over de effecten van het openen van winkels, contactberoepen en sportscholen op zaterdag 15 januari.

Invloedrijke stem Herbert Bruls, hoofd van de regionale veiligheidsraad en burgemeester van Nijmegen, steunde ook zijn steun aan de heropening van de horeca en de culturele sector in radioprogramma Sven Op 1 op vrijdag morgen.

Brief

Hun stemmen voegen zich bij een brief aan de regering van Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en Bredase burgemeester Paul Depla, ondertekend door 29 andere lokale burgemeesters en gepubliceerd door de Volksrant op de dag van het massale culturele protest. Ze pleitten voor een langetermijnaanpak die een breed maatschappelijk draagvlak zou opleveren.

Zij wezen erop dat lokale burgemeesters als handhavers van de wet in een onmogelijke positie worden gebracht door een ‘ondraaglijke situatie na twee jaar strijd tegen de coronacrisis’, terwijl de huidige wijze van crisisbeheersing ‘haar grenzen bereikt’.

De burgemeester zei dat regels zoals stoppen voor een rood licht gebaseerd zijn op brede sociale en politieke consensus, maar een brede strook van de samenleving is niet overtuigd door de huidige maatregelen en zoekt wanhopig naar ‘mazen in de wet’.

‘Het wordt erger, omdat zelfs sommige mensen met wettelijke bevoegdheden zelf de noodwetgeving overtreden en anderen oproepen zich daartegen te verzetten’, staat in de brief. de maatregelen kloppen.’

Eenzaamheid

Voorafgaand aan een persconferentie op vrijdag 14 groeide de druk vanuit de commerciële sector en reageerde de overheid door winkels te openen zonder vooraf te reserveren.

Eerder deze week zei de theatersector dat het tijd was om ook haar stem te laten horen, in een demonstratie waarbij zo’n 70 instellingen in het hele land betrokken waren om tijdelijke kappers, schoonheidssalons en sportscholen te worden.

Regering Onderzoek suggereert dat zelfs de gedeeltelijke afsluiting in november een dramatische impact had op de psychologische gezondheid, vooral bij jongeren, met een toename van eenzaamheid onder de hele bevolking en een sterk afnemend vertrouwen in de politiek.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment