Rivierpeil in Limburg daalt na weekend van overstromingen

Rivierpeil in Limburg daalt na weekend van overstromingen

Waterbeschadigde meubels wachten op afhaling in Valkenburg. Foto: Dana Bos

Het waterpeil in de Limburgse Maas daalt langzaam na de overstromingen in het weekend en het waterschap zegt dat de situatie nu onder controle is.

Op de meeste plaatsen mogen mensen die uit voorzorg zijn geëvacueerd terugkeren naar hun huizen en is de opruimactie gestart. Toch is het risico op overstromingen nog niet geweken en staan ​​veel dijken verzadigd met water, aldus het Waterschap Limburg.

Toeristen worden opgeroepen weg te blijven van rivieroevers en niet langs de dijken te lopen. ‘Voorkom schade en ga ergens anders lopen’, zegt de veiligheidsraad op haar website.

Inmiddels is er zo’n 5 miljoen euro aan donaties gestort in het nationale rampenfonds Giro 777. Het geld zal worden gebruikt om schade te vergoeden in uitzonderlijke gevallen die niet worden gedekt door verzekeringen of de overheid.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment