Risiconiveau voor coronavirus verhoogd voor Australië, Canada en Argentinië

Risiconiveau voor coronavirus verhoogd voor Australië, Canada en Argentinië

Reizigers uit Australië, Canada en Argentinië moeten 10 dagen in quarantaine nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken hen woensdag als ‘zeer risicovol’ voor coronavirus heeft aangemerkt.

De verandering gaat in vanaf donderdag na een snelle toename van infecties in alle drie de landen, die op de Nederlandse risicoschaal zijn verschoven van geel naar oranje – alleen essentiële reizen. Reizigers kunnen de quarantaineperiode verkorten als ze na vijf dagen negatief testen.

Australië heeft tijdens de pandemie een laag aantal gevallen gehad, maar sinds half december is het aantal positieve tests per 100.000 mensen gestegen van minder dan 100 tot meer dan 4.000.

Ook Argentinië zag de afgelopen maand een sterke stijging van het aantal positieve testen, terwijl in Canada de aantallen weer dalen na een piek van 1.200 een week geleden – nog steeds lager dan het huidige besmettingspercentage in Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment