Risiconiveau coronavirus verhoogd tot ‘zorgen’, meeste ziekenhuispatiënten niet gevaccineerd

Risiconiveau coronavirus verhoogd tot ‘zorgen’, meeste ziekenhuispatiënten niet gevaccineerd

Het risiconiveau voor het coronavirus over het hele land was verhoogd tot ‘bezorgdheid’ op woensdag, na een golf van nieuwe gevallen in de afgelopen week. Vorige maand stemde de regering ermee in om de regionale risiconiveaus uit te faseren en te werken aan het nationale systeem.

Het nieuwe systeem kent drie risiconiveaus, voorzichtigheid, zorg en ernstig, en is gebaseerd op zevendaagse ziekenhuisopnames en intensive care-opnames. Het aantal positieve testen per 100.000 mensen is geen issue meer omdat de regionale variaties zijn geschrapt.

Woensdag meldde het volksgezondheidsinstituut RIVM 3.746 nieuwe gevallen van de ene op de andere dag, een stijging van 843 op dinsdag en het hoogste aantal sinds 27 juli.

Het aantal positieve testen is op woensdag en donderdag over het algemeen hoger vanwege het weekendeffect. Desalniettemin brengt de stijging van woensdag het gemiddelde aantal gevallen over de afgelopen zeven dagen naar 2.806, een stijging van 62% ten opzichte van de week ervoor.

Microbioloog Marc Bonten, lid van het coronavirusadviesteam van de overheid, vertelde aan RTL dat het een… steeds moeilijker om te bepalen wat er achter de stijging van positieve tests zit. ‘De vaccinatiegraad is niet gelijkmatig over het land verspreid en er is nog steeds een grote groep mensen die zich niet laat testen of vaccineren’, zei hij.

Ook zijn de ziekenhuisopnames voor de vijfde dag op rij licht gestegen en liggen er nu 524 mensen in het ziekenhuis die voor het coronavirus worden behandeld. Van hen is 95% niet gevaccineerd, zei Bonten.

Het RIVM liet dinsdag weten dat de verwachte herfststijging van positieve gevallen nu is ingezet.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment