Rijksmuseum publiceert Nachtwachtfoto van 717 gigapixel

Rijksmuseum publiceert Nachtwachtfoto van 717 gigapixel

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een 717 gigapixel foto van Rembrandts beroemde Nachtwacht gepubliceerd, waarmee kijkers kunnen inzoomen op minuscule verfdeeltjes.

De afbeelding is samengesteld uit 8.430 individuele foto’s en het project werd beschreven als een ‘ongelooflijke uitdaging’ door Rob Erdmann, de wetenschapper van het Rijksmuseum die de gigantische foto in elkaar zette.

De compilatie, zegt het museum, is de grootste en meest gedetailleerde foto van welk kunstwerk dan ook, en is vier keer scherper dan zijn voorganger, die het Rijksmuseum zo’n anderhalf jaar geleden publiceerde.

Het museum is momenteel gesloten vanwege het coronavirus, maar de afbeelding is geüpload naar de website zodat iedereen kan het bekijken.

Vorige maand maakte het Rijksmuseum bekend dat a 2,5 jaar ongekende onderzoeksinspanningen in de Nachtwacht heeft belangrijk licht geworpen op hoe Rembrandt werkte, schade aan het schilderij door de jaren heen en hoe het te restaureren.

Deze maand wordt begonnen met een restauratie van twee tot drie maanden om te proberen vervormingen in een hoek te herstellen, met behulp van gewichten om het schilderij plat te maken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

 

Leave a Comment