Rel arrestatie totaal aantal hits 173, minister zegt dat veel van het geweld was georganiseerd

Rel arrestatie totaal aantal hits 173, minister zegt dat veel van het geweld was georganiseerd

In totaal zijn tot nu toe 173 mensen gearresteerd na de rellen en andere ongeregeldheden van de afgelopen vier nachten, zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus dinsdag tegen het parlement.

‘Veel meer’ arrestaties moeten nog komen en iedereen zal onderworpen zijn aan ‘de volle kracht van de wet’, zei Grapperhaus tegen parlementsleden.

De gearresteerden zullen een versneld proces krijgen, zei hij, en zullen ook aansprakelijk worden gesteld voor de schade die ze hebben veroorzaakt.

De ellende begon vrijdagavond in Rotterdam, toen een demonstratie tegen de regels van het coronavirus ontaardde in een ware rel, waarbij vier mensen werden doodgeschoten door politiekogels.

In het weekend breidden de problemen zich uit naar Den Haag, Roosendaal, Urk en andere steden en maandagavond waren er nog kleine ongeregeldheden.

In sommige gevallen bleek het geweld heel goed georganiseerd te zijn, aldus de minister. ‘Soms ging het om georganiseerde groepen volwassenen, maar er zijn ook minderjarigen onder de gearresteerden’, zegt hij.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment