Reizende walrus lift mee met Nederlandse onderzeeër

Reizende walrus lift mee met Nederlandse onderzeeër

Onderzeeërs pikken niet vaak lifters op, maar een Nederlands schip maakte deze week een uitzondering toen ze een rondreizende walrus een lift gaven.

Freya, de eerste walrus die in 23 jaar voor de Nederlandse kust is waargenomen, werd dinsdagochtend gefilmd door onderzeeërs die uitrusten op Hr. Ms. Dolfijn, die terecht tot de Walrusklasse van schepen behoort.

‘Het lijkt erop dat ze meer gemeen hebben met deze soort zeehond dan we dachten’, zei de bemanning op haar Twitter-feed. ‘Freya de walrus zocht de Dolfijn op’ [dolphin] voor een knuffel!’

De vrouwelijke walrus bevindt zich al zeker twee maanden in Nederlandse wateren, nadat ze eerder het eiland Schiermonnikoog en de Zuiderpier in Harlingen had bezocht.

Vermoedelijk is ze in de zomer vanuit haar vaste leefgebied in de poolcirkel via Denemarken en Duitsland naar beneden gezwommen. De onderzeeërbemanning zei dat ze in goede gezondheid leek te verkeren.

Het opvangcentrum voor zeezoogdieren in Pieterburen zei dat ze ‘goed voor zichzelf kon zorgen en op tijd de weg naar huis zal vinden als ze aan haar lot wordt overgelaten’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment