Reisregels gewijzigd om te voorkomen dat EU-landen oranje kleuren, festivals geannuleerd

Reisregels gewijzigd om te voorkomen dat EU-landen oranje kleuren, festivals geannuleerd

een vrouwelijke reiziger die door een luchthaven loopt en een trolleytas trekt

Reizen naar andere EU-landen wordt vanaf dinsdag gemakkelijker nadat de Nederlandse regering de regels voor haar waarschuwingssysteem voor coronavirusrisico’s heeft gewijzigd.

Alle andere 26 landen wordt groen of geel gecodeerd, inclusief die momenteel oranje zijn, zoals Spanje, Cyprus, Portugal en Andorra. Zo lopen bezoekers niet langer het risico in quarantaine te gaan als een land waarin ze verblijven plotseling van kleur verandert.

Wel worden de regels voor gele zone-landen aangescherpt zodat reizigers voor thuiskomst een negatieve coronavirus-test, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat ze recentelijk hersteld zijn van de ziekte, moeten overleggen.

Wie bij het oversteken van de grens geen coronaviruscertificaat of QR-code kan tonen, riskeert een boete van 95 euro. Mobiele teams zullen steekproeven uitvoeren op wegovergangen.

Ook in andere landen hebben Nederlandse toeristen te maken met beperkingen vanwege het hoge besmettingspercentage in Nederland. Vanaf dinsdag niet-gevaccineerde reizigers naar Duitsland zullen 10 dagen in quarantaine moeten doorbrengen, tenzij ze binnen 24 uur weer vertrekken, terwijl degenen die naar Bulgarije gaan een vaccinatiebewijs of een recente negatieve PCR-test moeten overleggen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat de nieuwe regels meer zekerheid zouden geven aan mensen die vakantie plannen en het zich niet kunnen veroorloven om bij terugkeer in quarantaine te gaan. ‘Maar ook meer zekerheid voor onszelf om een ​​nieuwe golf in het najaar te voorkomen’, voegde hij eraan toe.

Iedereen die deze zomer terugkomt van een buitenlandse reis, krijgt het advies om bij terugkomst een test te doen, en wie niet is ingeënt, moet na vijf dagen een tweede test doen, zei De Jonge maandag op een persconferentie.

‘Of je nu wel of niet bent ingeënt, je kunt het virus toch mee naar huis nemen in je koffer.’

Het kabinet kondigde ook de afgelasting van alle meerdaagse zomerfestivals tot 1 september aan. Op 13 augustus wordt een besluit genomen over eendaagse festivals.

Premier Mark Rutte zei dat het niet gelukt is om een ​​betrouwbaar systeem van herhaald testen op te zetten voor festivalgangers die ‘s nachts kamperen. ‘Helaas is het niet verantwoord om deze evenementen door te laten gaan’, zei hij.

Het kabinet heeft € 400 miljoen beschikbaar gesteld om organisatoren van evenementen te compenseren voor de gederfde inkomsten.

Vertegenwoordigers van de industrie zei dat de beslissing een ‘bittere pil’ was, maar accepteerde de redenering erachter, gezien de snelle toename van zaken nadat de regels eind juni kort werden versoepeld.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment