Regionale veiligheidsdiensten dringen aan op huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen

Regionale veiligheidsdiensten dringen aan op huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen

Alle 25 regionale veiligheidsraden in Nederland zijn verteld door het kabinet dringend duizenden plaatsen voor Oekraïense vluchtelingen te bedenken.

Elk gebied van de veiligheidsraad moet binnen twee weken minimaal 1.000 plaatsen identificeren en later komen er nog eens 1.000 bij, meldt nieuwswebsite Nu.nl vrijdag.

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR schat dat tot nu toe meer dan een miljoen mensen Oekraïne zijn ontvlucht en ze verwachten dat het totaal de komende tijd tussen de drie miljoen en zeven miljoen zal zijn.

Mensen die op Schiphol aankomen zonder vrienden of familie om bij te logeren, worden momenteel rdoorverwezen naar de 200 plaatsen in een hotel gereserveerd door de gemeente Amsterdam. In de Gelderse kazerne Harskamp zijn nog 800 bedden beschikbaar, meldt de NOS.

Groningen heeft ruimte gereserveerd voor 230 personen in het Nescio Hotel in Haren, ten zuiden van de stad, dat door de vluchtelingenorganisatie COA was gebruikt als huisvesting voor vluchtelingen met het coronavirus.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG is bezig met het aanleggen van een register van tot nu toe geïdentificeerde officiële locaties.

particuliere huishoudens

Tegelijkertijd ontstaan ​​er ook een aantal particuliere initiatieven om onderdak te bieden aan Oekraïners. Onderdak Oekraïne, Ruimte voor Oekraïne en Takecarebnb zijn slechts enkele van de websites die vluchtelingen en hosts in Nederland met elkaar matchen.

Oekraïners mogen zonder visum naar Nederland reizen en vallen niet onder het huidige vluchtelingenregime. Toch hebben zich tot nu toe al 252 mensen gemeld bij het aanmeldcentrum Ter Apel in de provincie Groningen, aldus het COA.

De EU-ministers zijn overeengekomen om de huidige 90 dagen visumvrij reizen binnen het blok te verlengen tot een jaar. Tijdens hun verblijf in Nederland of andere EU-landen kunnen Oekraïense staatsburgers werken en kunnen hun kinderen naar school.

andere vluchtelingen

Commentatoren hebben erop gewezen dat eerdere dringende oproepen van het COA om gemeenten te vragen om noodopvang voor Afghaanse vluchtelingen aan te wijzen grotendeels een mislukking waren.

De organisatie worstelt nog steeds met een enorm tekort aan geschikte huisvesting voor mensen die uit Afghanistan zijn geëvacueerd nadat de Taliban de controle overnam.

Ook lokale autoriteiten zijn er niet in geslaagd voldoende permanente huisvesting te vinden voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, waardoor mensen veel langer in officiële vluchtelingencentra verblijven dan zou moeten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment